Diş Ağrısı
Diş ağrısı, çene ve yüz etrafında meydana gelen ağrı olarak açıklanabilmektedir. Bu durum dişlerde durduk yere meydana gelmemektedir. Diş ağrısının altında yatan bir sebep mutlaka bulunmaktadır. Bu sebepler dişlerde meydana gelen bir problem olabileceği gibi tedavi nedeniyle de meydana gelebilmektedir. Diş tedavisi sonrası diş ağrısı oluşup oluşmayacağı tedaviyi uygulayacak doktor tarafından öngörülerek hastaya bildirilmektedir. Diş hekimi bu durumlarda gerek görmesi halinde kişiye ağrı kesici de reçete edebilmektedir. Diş problemi nedeniyle ortaya çıkan ağrılarda ise mutlaka bir diş hekimine muayene olmanız gerekmektedir.
Diş Ağrısı Neden Olur?
Diş ağrısı nedenleri yukarıda da saymış olduğumuz gibi iki temel durumdan meydana gelmektedir. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Diş problemleri: Diş ağrılarının en sık rastlanan nedenlerinden birisidir. Dişözü iltihabı nedeniyle diş ağrısı meydana gelmektedir. Bu durum dişlerde çürüme, diş kaybı meydana gelmesi, tahriş olmuş sinir ya da enfeksiyon meydana gelmesi nedeniyle oluşabilmektedir. Aynı şekilde apse, sinüzit, diş eti problemleri de ağrıya neden olabilmektedir.
- Diş tedavileri: Dolgu gibi tedaviler sonrasında dişözünün tahriş olması nedeniyle ağrı meydana gelebilmektedir.
Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?
Diş ağrısının belirtileri arasındaki en temel belirti çene ve yüz bölgesinde meydana gelen ağrıdır. Bu ağrıyı diğer ağrılardan ayırt edebilmeniz için diş ağrısı belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Baş, çene ve kulak bölgesinde meydana gelen ve ani başlayan ağrı
- Zonklama
- Sıcak ve soğuk yenmesi halinde şiddetlenen bir ağrı
- Çene ağrısı
- Ağrıyan bölgede dokunmaya karşı hassasiyet oluşması
- Diş veya diş etlerinde kanama
- Diş etrafında şişme
Diş Ağrısı Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?
Diş ağrısı tedavisi için öncelikle diş doktoruna muayene olmanız gerekmektedir. Diş ağrısı, dişinizdeki problemler için bir sinyaldir. Bu nedenle ciddiye almanız gerekmektedir. Ardından diş doktoru problemin hangi dişten ve hangi sorundan kaynaklandığını düşünerek bir tedavi yöntemi geliştirecektir. Diş ağrısı nedenlerine göre diş ağrısı tedavisi şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Diş çürükleri: Diş çürükleri diş ağrısına neden olan en temel problemlerden birisidir. Bu durumda öncelikle diş çürükleri temizlenmekte daha sonra dolgu yapılmaktadır.
- Kırık dolgu: Diş dolgularındaki kırıklar diş ağrısına neden olabilmektedir. Bu durumda dolgu çıkarılarak yenisi yapılmaktadır.
- Dişözü enfeksiyonu: Dişözünde enfeksiyon meydana geldiğinde kanal tedavisi uygulanmaktadır.
- Dişin enfekte olması: Bu durumda öncelikle antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Daha sonra diş çekimi yapılmaktadır.
Dişlerim de oluşan ağrıdan ve diş etimin ağrıması durumunda Ömer Bayar tarafından tedavi aldım. Yapılan işlemlerde dişlerim ve diş ettim zarar görmedi. Tedavi aldıktan ertesi gün hiçbir türde ağrı hissetmedim. Sizlere teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Uygun fiyatla hizmet alarak sizlerde tedavi olabilirsiniz. Gönül rahatlığı ile Ömer Bayar’ı sizlere önerebilirim.
3 yıl önce yaptırmış olduğum dolgunun düşmesi üzerine durumu Ömer bey’e anlattım. Devlet hastanesinde yaptırdığım ve devamlı aşınmaya uğrayan dolgum bir vakitten sonra tamamen düştü. Daha düzgün bir tedavi görmek için, diş ağrılarımında son bulması için Ömer bey ile tedavi gördüm. Sağlam bir dolgu, güzel bir diş temizlikleri ile şu anda rahat ulaştım. Güzel bir yaklaşım, profesyonel tedaviler diyebilirim. Teşekkür ederim.
Gün geçtikçe diş ağrılarım çoğaldı. Konuşurken veya yemek yerken çok zorluk yaşıyordum. Yakın bir arkadaşımda Ömer Bayar’dan tedavi almamı söyledi. Bende arkadaşıma güvenerek Ömer Bayar’dan hizmet aldım. Uygun planı oluşturan hekimimiz rahat etmemi sağladılar. Kısa sürede diş ağrım yok oldu. sizlere teşekkürlerimi iletiyorum.