Diş Beyazlatmak (Bleaching) Zararlı Mıdır?

Diş Beyazlatmak (Bleaching) Zararlı Mıdır?

Diş beyazlatma, diş kliniklerinde günümüzde oldukça yoğun bir biçimde uygulanmaktadır. Diş beyazlatma sonrası en çok şikayet diş  hassasiyeti konusunda olmaktadır…

Tarafıma hemen her gün hastalarım tarafından sorulan bir soruya ışık tutmak isterim

Diş beyazlatma, diş kliniklerinde günümüzde oldukça yoğun bir biçimde uygulanmaktadır. Diş beyazlatma için en çok kullanılan kimyasal ajanlar; Hidrojen peroksit, karbamid peroksit ve sodyum perborattır. Bu kimyasal ajanların içerdikleri serbest oksijen radikalleri diş yüzeyindeki lekelere tutunur ve uzaklaştırır.

Diş beyazlatma evde (home bleaching) veya kliniklerde (office bleaching) diş hekimleri gözetimi altında uygulanabilmektedir.

Diş beyazlatma sonrası en çok şikayet diş  hassasiyeti konusunda olmaktadır ancak hassasiyet genel olarak ortalama birkaç saat içersinde geçmektedir. Diş hekimleri beyazlatma sonrasıda dişlere florür uygulayarak hassasiyeti azaltabilir ve diş yapısını güçlendirebilir.

Diş beyazlatma sonrası en az 2 hafta boyunca dişlerin lekelenmelerinden kaçınmak için renklendirici ve asitli gıdalardan (şarap, meyve suyu vb) uzak durulması tavsiye edilmektedir.

Son yıllarda yapılan bir çok çalışma diş beyazlatmanın doğru yapıldığında diş ve diş eti sağlığına zarar vermeyeceği yönünde olmuştur.

Sizde Yorum Yapabilirsiniz “Diş Beyazlatmak (Bleaching) Zararlı Mıdır?”

  1. Diş beyazlatmanın bir zararını görmedim. Doğru yapımında Ömer Beyin de dediği gibi bir zararı olmuyor. Daha önce beyazlattım ve dikkat edilmesi gereken her şeye uyulduğunda bir zarar görmeyeceğinin bilincindeyim.

Bir cevap yazın

Eposta adresiniz gizli kalacak.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sizde Yorum Yapabilirsiniz “Diş Beyazlatmak (Bleaching) Zararlı Mıdır?”