Diş Beyazlatmanın Zararı Var Mı?

Diş Beyazlatmanın Zararı Var Mı?

Diş beyazlatmanın zararı; hastalarımızın ağız ve diş durumlarına, kullanılan malzemelere ve uygulanan tedavi planına göre değişiklik gösterebilmektedir. Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; zararı olmayan bir uygulamadır. Belirli periyotlarda diş beyazlatma işleminin tekrarlanması gerekmektedir. Diş beyazlatma sonrasında dişlerin beyazlığını koruyacağı süre ise; hastadan hastaya göre değişebilmektedir.

Diş beyazlatmanın zararı var mı?
Diş beyazlatmanın zararı var mı?

Diş Beyazlatma İşleminin Zararı Var Mıdır?

Diş beyazlatmanın yan etkileri değerlendirildiğinde; her tıbbi uygulamada olabilecek yan etkileri bulunmaktadır. Diş beyazlatma işlemi sonrasında hastalarımızda hassasiyet problemi olabilmektedir. Diş beyazlatma işleminde kullanılan malzemeler, malzemelerin komşu dokulara sızması, diş beyazlatma işleminin uygulanması gereken sürenin aşılması gibi durumlarda hassasiyet ortaya çıkabilmektedir. Bu problemlerin önüne geçebilmek için ise; diş hekimlerimizin diş koruyucu jeller kullanmaktadırlar.

Diş beyazlatma uygulaması yapılamayacak bir hastamızın seçilmesi veya diş beyazlatma işleminin yanlış uygulanması durumunda; hastalarımızın dişlerinde kalıcı olarak problem oluşabilme ihtimali olmaktadır. Hamile hastalarımız, diş beyazlatma tedavisi için uygun değillerdir. Hamilelik öncesinde dişlerinde problem olan hastalarımızın sorunları, hamilelik ile beraber daha hızlı şekilde ilerleyebilmektedir. Hamileliğin ilk ve son 3 ayında diş problemlerine müdahale edilebilmesi mümkün değildir. Ayrıca diş beyazlatma işlemine engel bir sağlık problemi olan hastalarımıza diş beyazlatma tedavisi uygulanamamaktadır.

Diş Beyazlatma Uygulaması Zararlı Mıdır?

Diş beyazlatmanın zararı düşünüldüğünde; yapılan araştırmalara göre diş beyazlatma işleminin doğru zamanda ve konsantrasyonda uygulanması halinde, dişin sert dokusuna herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. Konsantrasyon oranı ise; hastadan hastaya göre farklılık gösterebilmektedir. Genç hastalarımızda %10 oranında malzeme kullanımı olurken; ileri yaşta ve sarı dişlere sahip olan hastalarımız için bu oran %16 ile %22 arasında olmaktadır.

Diş Beyazlatıcı Diş Macunları İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş beyazlatıcı diş macunları için önemli noktalara bakıldığında; eğer hastalarımızın dişlerinde sararma var ise, kullanacakları diş beyazlatıcı diş macunları kendiler için riskli olabilmektedir. Diş beyazlatıcı diş macunları; aşındırıcı maddeler bulundurmaktadırlar ve dolayısı ile hastalarımızın dişlerinde hasara yol açabilmektedirler. Bu yüzden dişlerinde sararma problemi olan hastalarımızın normal diş macunları ile dönüşümlü olarak diş beyazlatıcı diş macunlarını kullanmaları gerekmektedir.

Diş Beyazlatıcı Tozların Zararlı Etkileri Var Mıdır?

Diş beyazlatıcı tozların

Diş beyazlatmanın zararı var mı?
Diş beyazlatmanın zararı var mı?

yan etkilerine bakıldığında; ilk kullanılmaya başlandıkları dönemde hastalarımızın dişlerinin beyazlamasını sağlamaktadırlar. Ancak zaman içerisinde hastalarımızın dişlerinin çok daha hızlı şekilde kirlenmesine neden olmaktadırlar. Dolayısı ile hastalarımızın flor bulunan diş bakım ürünlerini kullanırken; pütürlü macunları veya diş temizleyici ürünleri kullanmamaları gerekmektedir. Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; diş hekimlerimiz tarafından klinikte uygulanan diş beyazlatma uygulamasının zararı bulunmamaktadır. Ancak beyazlatıcı bakım ürünlerinin zararları olabilmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş beyazlatma tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenler aşağıda verilmiştir:

  • Diş beyazlatıcı ürünlerin diş hekimlerimizin kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Diş etine ve diş minesine zarar vermemek amacı ile hastalarımızın diş hekimlerimizin tavsiye etmediği bir diş beyazlatma ürününü kullanmamaları gerekmektedir.
  • Hastalarımızın eczanelerden diş beyazlatma ürünleri alarak kullanmaya başlamaları oldukça yanlış olmaktadır. Diş hekimlerimizin muayenehanelerde ve kliniklerde gerekli kontrolleri sağladıktan sonra hastalarımıza evde de uygulayabilecekleri ürünler tavsiye edilmektedir. Sadece bunların kullanılması gerekmektedir.
  • Raf üstü ismi verilen beyazlatıcı ürünler; daha düşük oranda beyazlatıcı etkiye sahip oldukları gibi aynı zamanda konsantrasyon oranları da daha düşük olmaktadır.
  • Diş boyama etkisinin görülmesi için kimyasal ve dişlerdeki renklenmelerin giderilmesi için arındırıcı kullanan hastalarımız; diş hekimlerimize danıştıktan sonra bu yönteme başvurmalıdırlar.
  • Diş hekimlerimiz eğer hastalarımıza evde diş beyazlatma uygulaması yapmalarını tavsiye etmiş ise; ortalama 2 hafta ile 6 hafta arasında bir sürede evde diş beyazlatma tedavisi sonlanabilmektedir. Gün içerisinde 30 dakika veya 1 saat ayırarak diş beyazlatma tedavisi uygulanabilmektedir.
  • Diş hekimlerimizin kontrolünde yapılan diş beyazlatma işlemleri; oldukça kısa süre içerisinde etkilerini göstermektedirler. Bu sebeple diş ve diş etinde duyarlılık azaldığı gibi hastalarımızın motivasyonları da artabilmektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisinden Sonra Neler Yaşanmaktadır?

Diş beyazlatmanın zararı var mı?
Diş beyazlatmanın zararı var mı?

Diş beyazlatma uygulamasından sonra bilinmesi gerekenler şöyledir:

  • Diş beyazlatma işleminden sonraki etkiler ertesi gün veya birkaç gün içerisinde geçmektedir.
  • Sıcak ve soğuk yiyeceklere karşı birkaç gün hassasiyet yaşanması normaldir.
  • Diş beyazlatma tedavisinden sonraki 1 hafta, renk kalıcılığı açısından oldukça önemli olmaktadır. Bu sebeple hastalarımızın tükettikleri besinlere dikkat etmeleri gerekmektedir. Çay, kahve, sigara gibi renklendiricileri tüketmemeye özen göstermelidirler.
  • Beyazlatıcı diş macunları kullanılarak, uygulanan diş beyazlatma tedavisinin desteklenmesi gerekmektedir.
  • Hastalarımızın dişlerinde dolgu, porselen, kaplama gibi restorasyon çalışmalarının olması halinde; dişler beyazlatma işleminden etkilenmemektedir. Diş beyazlatma tedavisi sadece organik diş dokusuna uygulanabilmektedir.
  • Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; hastalarımıza doğru teknik ile doğru zamanda ve uygun malzeme ile uygulanan diş beyazlatma tedavisinin bir zararı bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

Eposta adresiniz gizli kalacak.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu sayfada toplam 0 Ayrı Müşteriye ait yorum bulunmaktadır. Sizde Diş Beyazlatmanın Zararı Var Mı? ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz Müşteri yorumları ve sorularınız bizzat Dt. Ömer Bayar tarafından cevaplandırılacaktır.