Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş eti çekilmesinin tedavisi için tercih edilebilecek farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler arasından hangisinin doğru tercih olduğuna karar vermek içinse öncelikle kliniğimizde uzman doktorlarımız tarafından kapsamlı bir muayene yapılması gerekmektedir. Diş eti çekilmesi tedavi yöntemi belirlenirken dikkate alınacak hususlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Diş eti çekilmesi tedavisi
Diş eti çekilmesi tedavisi
  • Diş eti çekilmesi probleminin şiddeti
  • Diş eti çekilmesinin estetik açıdan probleme neden olup olmadığı
  • Diş eti çekilmesi probleminin ciddiyeti
  • Diş eti çekilmesinin nedeni

Hafif şiddetteki diş eti çekilmesi problemlerinde tedavi, etkilenen bölgenin derinlemesine temizlenmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir. Tedavi süresi ve muayene kapsamında doktorun gerekli görmesi durumunda, zararlı bakterilerin geri kalanından kurtulmak için antibiyotik kullanımı gerekebilmektedir.

Hastanın diş eti çekilmesi probleminin derinlemesine tedavi edilemeyecek şiddette olması durumunda diş eti çekilmesinin giderilmesi için cerrahi tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekebilmektedir.

Diş Eti Çekilmesinde Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş eti çekilmesi tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi diş eti çekilmesi probleminin görüldüğü bölgenin temizlenmesi veya cerrahi prosedürlerin uygulanması şeklindedir. Bu kapsamda kullanılan yöntemler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Açık Flep Operasyonu : Bu tedavi yönteminde diş eti dokusu geriye katlanarak bölge bakterilerden temizlenmektedir. Ardından diş eti dokusu diş kökü üzerine sabitlenmektedir.
  • Yumuşak Doku Grefti : Bu kapsamda en yaygın kullanılan diş eti doku grefti, bağ dokusu greftidir. Bu kapsamda verici bir bölgeden alınan doku açıktaki kökü saran diş eti dokusunun üzerine dikilmektedir.
  • Yönlendirilmiş Doku Rejenerasyonu : Dişleri destekleyen kemikler, diş eti çekilmesi nedeniyle tahrip olabilmektedir. Bu durumda kaybedilen kemiğin ve dokunun yeniden oluşturulması için yönlendirilmiş doku rejenerasyonu uygulanabilmektedir. Bu tedavi yönteminde öncelikle diş eti dokusu geriye katlanarak temizlenmektedir. Ardından rejeneratif bir materyal bölgeye uygulanmaktadır. Ardından diş eti dokusu diş veya dişlerin köküne sabitlenerek işlem tamamlanmaktadır.
  • Diş eti çekilmesinin nedeninin implant tedavisinin düzgün bir şekilde yapılmaması olduğu durumlarda, implantın en doğru konumunun nasıl olması gerektiği planlanarak implantların konumu düzeltilebilmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Nedir?

Diş eti çekilmesi tedavisi
Diş eti çekilmesi tedavisi

Diş eti çekilmesi, her yaşta meydana gelebilen bir diş problemidir. Diş etlerini sabit tutan kemiğin tahrip olması, diş etlerinin geriye çekilmesine neden olabilmektedir. Bu durum diş eti çekilmesi olarak adlandırılmaktadır. Diş eti problemi yavaş ilerleyen ve çoğunlukla ilk aşamada hastalar tarafından fark edilmeyen bir problemdir. Ancak ilerleyen dönemlerde diş kökü gözükecek kadar geri çekilebilmektedir. Bu nedenle belirtileri fark ettikten sonra muayene olmanız önemlidir. Kliniğimiz alanında uzman diş hekimleri ve son teknoloji teknik donanımıyla diş eti problemlerinin teşhis ve tedavisini gerçekleştirmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş eti çekilmesinin nedenleri, tedavi prosedürü kadar önemli olan bir diğer konudur. Hastalarımız diş eti çekilmesi şikayetiyle kliniğimize başvurduğunda öncelikle ağız içi kontrolü, röntgen, ısırma simülasyonu gibi prosedürlerden oluşan kapsamlı bir muayene işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada hastanın diş eti çekilmesinin nedenini saptamak, doğru tedavi yönteminin belirlenmesi için olmazsa olmaz adımlardan birisidir. Diş eti çekilmesi probleminin yaşanmasına neden olabilecek etkenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Diş eti hastalıkları, diş eti çekilmesine neden olan en temel faktörlerden birisidir.
  • Genetik olarak diş eti hastalıklarına yatkınlığı olan kişilerde diş eti çekilmesi problemleri görülebilmektedir.
  • Yanlış diş fırçalama işlemi, diş minesinin yıpranmasına neden olabilmektedir. Bu duruma bağlı olarak kişinin diş eti çekilmesi problemi olabilmektedir.
  • Diş bakımının yetersiz yapılması, plakların tartara dönüşmesine neden olabilmektedir. Bu tartarlar, diş eti çekilmesinin bir diğer nedenidir.
  • Hormonal değişiklikler nedeniyle diş etlerinin hassasiyetinin arttığı dönemlerde diş eti çekilmeleri meydana gelebilmektedir.
  • Dişlerin gıcırdatılması veya sıkılması, diş eti çekilmesi problemine neden olabilmektedir.
  • Diş etlerine devamlı olarak temas eden takılar kullanılması, zamanla diş etlerinin yıpranmasına neden olabilmektedir. Bu durum diş eti çekilmesine ortam hazırlamaktadır.
  • Dişlerde çarpıklık olması, basıncı arttırarak diş eti çekilmesine neden olabilmektedir.
  • Tütün ürünleri kullanmak, diş eti çekilmesi problemlerine neden olabilmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri Nelerdir?

Diş eti çekilmesi belirtileri gördüğünüzde vakit kaybetmeden önleminizi almanız ve alanında uzman bir diş hekimine muayene olmanız önemlidir. Bu doğrultuda belirtiler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Diş etlerinde kanama yaşanması en yaygın belirtidir. Kanama problemi dişler fırçalanırken meydana gelebileceği gibi sert yiyecekler tüketilirken veya normal zamanda da görülebilmektedir.
  • Dişlerin normalden uzun görülmesi bir diğer belirtidir.
  • Diş etlerinde kızarlık ve şişkinlik gibi problemler meydana gelebilmektedir.
Diş eti çekilmesi tedavisi
Diş eti çekilmesi tedavisi

Diş Eti Çekilmesi Riski Olan Kişiler?

Diş eti çekilmesinde riskli grup, diş ve diş eti bakımına özen göstermesi ve rutin muayenelerini aksatmaması gereken bir gruptur. Diş eti çekilmesi probleminde riskli grupta olan kişiler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Diyabet hastaları
  • Ailesinde diş eti çekilmesi öyküsü olanlar
  • Sigara içen kişiler
  • 65 yaşından büyük kişiler

Bir cevap yazın

Eposta adresiniz gizli kalacak.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu sayfada toplam 0 Ayrı Müşteriye ait yorum bulunmaktadır. Sizde Diş Eti Çekilmesi Tedavisi ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz Müşteri yorumları ve sorularınız bizzat Dt. Ömer Bayar tarafından cevaplandırılacaktır.