Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği; hastalarımızın daha iyi ve sağlıklı bir gülüş elde edebilmeleri için uygulanan tedaviler bütününü kapsayan diş hekimliği dalıdır. Gelişen teknoloji ile beraber estetik diş hekimliği uygulamaları da çeşitlenmektedir.

Estetik diş hekimliği
Estetik diş hekimliği

Estetik Diş Hekimliği Altında Yapılan Tedaviler Nelerdir?

Estetik diş hekimliği işlemlerinden bazıları aşağıda verilmiştir:

  • Full porselen diş kaplama, estetik diş hekimliği kapsamındadır.
  • Zirkonyum kaplama, estetik diş hekimliği uygulamalarındandır.
  • Porselen lamina dişler, estetik diş hekimliği kapsamındadır.
  • Estetik diş hekimliği kapsamında diş kristali yapılabilmektedir.
  • Estetik dolgular ile daha estetik bir gülüş yakalanabilmektedir.
  • İnley ve onley diş restorasyonları, estetik diş hekimliği kapsamında olan tedavilerdir.
  • Estetik diş hekimliği kapsamında diş dövmesi yapılabilmektedir.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamasından Önce Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Estetik diş hekimliği tedavilerine başlamadan önce bilinecekler şu şekildedir:

  • Hastalarımızın ağız ve diş durumlarına göre uygulanması gereken tedaviler belirleneceği için tedavinin maliyetinin yüksek olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Hassas teknik ve pahalı materyaller ile yapılan uygulamaların fiyatları daha yüksek olmaktadır.
  • Estetik bir uygulama olduğu için bazı tedaviler sigorta tarafından karşılanmamaktadır.
  • İşlemler sırasında kullanılan maddeler güçlü ve dayanıklı olsalar da kırılmaz özellikleri bulunmamaktadır. Dolayısı ile zaman içerisinde dolgu maddesinin zayıflaması, kırılması, çatlaması gibi ihtimaller göz önünde bulundurulmalıdır. Ortalama 10-15 sene kullanılabilen işlemlerdir.
  • Diş restorasyonları yapılırken hastalarımızın yüz şekillerine gidebilecek bir tasarım yapılmalıdır. Bu noktada hastalarımızın beklentilerini de kendilerine uygun bir şekilde şekillendirmeleri gerekmektedir.

Estetik Diş Hekimliği İle Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Estetik diş hekimliği
Estetik diş hekimliği

Gülüş tasarımı yapılırken hastalarımız ile hekimlerimiz ortaya çıkacak olan sonuca göre tedavi planlamasını beraber yapmaktadırlar. Hastalarımızın yüz şekline, ten rengine, cinsiyetine, dudaklarına, yaşına, dişlerinin rengine, dizilimine, diş eti formuna göre gülüş tasarımı yapılmaktadır. Hastalarımızın beklentileri dikkate alınarak kendilerine en uygun gülüş belirlenmektedir. Fonksiyon, estetik ve doğallık açısından en uygun gülüş belirlenmektedir. Gülüş tasarımı sırasında; diş beyazlatma, porselen laminat vener, implant, diş eti seviyelendirme gibi işlemler yapılabilmektedir.

Estetik Diş Hekimliği İle Diş Eti Şekillendirme Nedir?

Diş eti şekillendirme, gummy smile olarak da isimlendirilebilmektedir. Diş eti gereğinden fazla görünen veya dişlerinin daha kısa göründüğünü düşünen hastalarımız için uygun bir tedavidir. Oldukça basit bir işlemdir. Operasyondan sonra iyileşme süreci kısa sürmektedir ve kalıcı bir sonuç elde edilebilmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi İle Estetik Diş Hekimliği Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma tedavisi, kozmetik diş hekimliğinde en çok kullanılan ve önerilen tedavi çeşidi olmaktadır. Uzun vadede hastalarımızın herhangi bir yan etki görmedikleri bir tedavidir. İşlemden sonra komplikasyonlar görülmemektedir. Estetik diş hekimliği tedavilerinden biri olan diş beyazlatma işleminin ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.

Kompozit Bonding Uygulamalarının Estetik Diş Hekimliğine Etkisi Nedir?

Kompozit bonding tedavisi ile doğal diş görünümü ve parlak bir gülüş elde edilebilmektedir. Diş üzerindeki boşluklara ya da hazırlanmış olan yüzeylere bağlayıcı ajanlar kullanılarak kompozit diş malzemesi uygulanabilmektedir. Önce malzemeye dişin formu verilmektedir ve sonra yüksek yoğunluklu ışın cihazları kullanılarak malzeme sertleştirilmektedir. Bu sayede diğer dişleri ve çevre dokuları tamamlayan bir gülüş elde edebilmek mümkündür.

İnley Onley Restorasyonları İle Estetik Diş Hekimliği Nasıl Yapılır?

İnley ve onley restorasyonları ile dişteki yapısal bozukluklar giderilebilmektedir. Dolgu amacı ile kullanılan kompozit veya porselen materyaller aracılığı ile indirekt dolgu işlemlerine verilen isimdir. Diş hekimlerimizin klinikte hazırladığı sistemler değillerdir. Teknisyenlerin laboratuarlarda hazırladıkları sistemlere verilen isimdir.

Estetik diş hekimliği
Estetik diş hekimliği

Porselen Laminat Venerler İle Estetik Diş Hekimliği Nasıl Yapılır?

Porselen lamina tedavisinde dişlerin tamamının kaplanmasına gerek olmamaktadır. Hastalarımızın dişlerinin sadece ön yüzeylerine yaprak şeklinde malzemenin yapıştırılması ile yapılan bir tedavidir. Dişleri arasında renk farklılıkları, şekil bozukluğu bulunan hastalarımız için uygun bir tedavidir. Aynı zamanda ön dişleri aralıklı veya çapraşık olan hastalarımıza da porselen lamina tedavisi uygulanmaktadır.

Metal Desteksiz Porselen Kuronlar İle Estetik Diş Hekimliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Metal desteksiz porselen kuronlar, kaplama olarak da isimlendirilmektedirler. Metal alt yapının üzerine porselen işlenmesi ile elde edilmektedirler. Bunun sebebi ise; hastalarımızın çiğneme kuvveti uygulamaları halinde kaplamaların kuvveti karşılayabilmesine zemin hazırlamaktır. Zaman içerisinde gelişen teknoloji ile beraber hem özel yapıştırıcılar hem de porselen kuronlar güçlendirilerek metal desteği olmadan da kaplama yapılır hale gelmiştir. Tamamen porselenden yapılan kaplamalar da bulunmaktadır.

Diş İmplantları İle Estetik Diş Hekimliği Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş implantları; kaybedilen dişin yerine çene kemiğinin içerisine yerleştirilen yapay diş kökleridir. İmplantların çene kemiği ile kaynaşması ile beraber doğal diş kökü görevini üstlenmektedir ve implantın üzerine protez diş yapılmaktadır. Titanyum maddesinden üretilen implantlar, doku dostu oldukları için hastalarımızın vücutları tarafından kabul edilmektedirler. Herhangi bir yan etkileri olmadığı gibi alerjik reaksiyona da sebep olmamaktadırlar. Estetik diş hekimliğinin oldukça uzun ömürlü bir uygulamasıdır.

Bir cevap yazın

Eposta adresiniz gizli kalacak.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Bu sayfada toplam 0 Ayrı Müşteriye ait yorum bulunmaktadır. Sizde Estetik Diş Hekimliği ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz Müşteri yorumları ve sorularınız bizzat Dt. Ömer Bayar tarafından cevaplandırılacaktır.